O araştırma ortaya koydu! Aç karnına 1 dilim yemek yetiyor! ‘Yüksek su oranı ve potasyum içeriğiyle şifa oluyor’

Haberin DevamıHaberin Devamı

Kavun, vitamin, mineral ve antioksidanlar içeren eşsiz bir meyve. Yaz aylarında vücudu serinletip susuzluğu gideren kavun, düşük kalorisi ve zengin besin içeriği nedeniyle sofraların vazgeçilmezi oluyor.

Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan araştırma ise kavun dahil olmak üzere lifli meyvelerin düzenli tüketildiğinde bağırsak sağlığını desteklediğini doğruladı. Yapılan açıklamaya göre aç karnına tüketilen 1 dilim kavun hem kabızlığı önlüyor hem de gün boyu hafiflik hissi sağlıyor. Ayrıca idrar söktürücü özelliğiyle de vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.

İngiliz diyetisyen Dr. Sarah Brewer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kavun, yüksek su oranı ve potasyum içeriğiyle böbreklerin temizlenmesine yardımcı olur. Sabah aç karnına tüketildiğinde, gece boyunca biriken atıkların vücuttan atılmasını hızlandırır”

Lif açısından zengindir, bu da kabızlığı önlemeye ve sindirimi düzenlemeye yardımcı olur.

A, C ve B vitaminleri içerir. Özellikle C vitamini, bağışıklık sistemini destekler.

Beta-karoten içerir (vücutta A vitaminine dönüşür). Bu da göz sağlığı için önemlidir.

Potasyum bakımından zengindir. Potasyum, tansiyonu dengeleyerek kalp krizi riskini azaltır.

İçeriğindeki antioksidanlar ve su, cildin nemli kalmasını sağlar, yaşlanma belirtilerini azaltır.

Düşük kalorili ama tok tutan bir meyvedir. Diyetlerde tatlı ihtiyacını bastırmak için tercih edilebilir.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”