Dünyanın en iyi mantıları listesine girmişti! MasterChef jürisi onu istedi! Düşbere Azeri mantısı yapmak bu püf noktaları ile çok kolay

Haberin DevamıHaberin Devamı

MasterChef yarışmacıları mantı yapmak için tezgah başına geçti. Oldukça lezzetli ve besleyici bir yemek olan Düşbere mantısı ilk kez duyanları şaşırtırken nasıl yapıldığı ise merak konusu oldu.

Azerbaycan mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Düşbere Azeri mantısı, küçük mantıların et suyunda pişirilmesiyle hazırlanır. Düşbere Azeri mantısı, CNN Travel’ın dünyanın en iyi mantıları listesinde 10. sırada yer almıştı. Listenin ilk beşinde ise xiaolongbao, ravioli, baharatlı wonton, Kayseri mantısı ve Halusky bulunuyordu.

Malzemeler: Hamuru için: 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, Yarım çay bardağı su, 1 çay kaşığı tuz. İç harcı için: 150 g kıyma (tercihen kuzu veya dana) 1 adet küçük soğan (ince rendelenmiş) Tuz, Karabiber. Çorbası için: 5 su bardağı et suyu (veya normal su + et bulyon) 2 yemek kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı) Tuz. Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt (isteğe bağlı) İnce kıyılmış taze kişniş veya maydanoz. Yapılışı: Unu derin bir kaba alın, ortasını açın. Yumurta, tuz ve azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru streçle örtüp 20 dakika dinlendirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yoğun olmayan, yumuşak bir iç elde edin. Hamuru ince açın. Küçük kareler halinde kesin (1,5 cm civarında çok minik olmalı). Her kareye az miktarda kıymalı harç koyup üçgen ya da bohça şeklinde kapatın. Kapattığınız düşberelerin açılmaması için uçlarını iyice bastırın. Et suyunu geniş bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya düşbereleri atın. Yüzeye çıkana kadar pişirin (yaklaşık 5–7 dakika). Tuzunu ve kuru naneyi ekleyin. Kaselere alın. Üzerine isteğe göre sirke, sarımsaklı yoğurt veya ince kıyılmış kişniş serpilebilir. Püf noktaları: Düşbereler çok küçük yapılır. Azerbaycan’da “Bir kaşığa en az 10 tane sığmalı” derler. Et suyunun lezzetli olması için kemikli et kaynatmak tercih edilir. Sirke, düşbereye özgü bir tat katar, isteyenler ekleyebilir.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”